15.4.2011

aksaa part 2

Yola 17.4.2011 - 4½kk
Tänään oli ohjelmassa taas Oreniuksilla pentuaksaa. Kauhiasti kaikkea koko rahan edestä, oli ohjelmassa ja pentuloinen kiskookin nyt tuolla sujuvasti jo unia. Alkuun oli tosi kiva taas vähän painia Nuuk-kelpien kanssa. Tulipa saatua aikaan myös nätti paketti, jossa oli sisällä pari pientä pentua ja päällä kaunis hihnoista tehty rusetti ;)

Itse treeneissä oli tosiaan kovasti ohjelmaa tänään. Treenit aloitettiin kepeillä ja niitä alettiin treenaamaan verkkojen kanssa. Kujan päässä oli namialustalla herkkuja odottamassa. Yola ensimmäisellä kerralla malttoi vähän seurata kättä, mutta seuraavilla kerroilla alkoi olla jo kova kiire namin luo. Tokihan se sitten verkkoja päin sujuvasti meni, kun ei joutanut katsomaan eteensä.. Mutta muutaman toiston jälkeen näytti jo vähän paremmalta :)

Seuraavaksi tehtiin takaakiertoja ja 'hypättiin' hyppy siihen perään. Tästä voitiin jatkaa eteenpäin toiselle palkalle normisti tai sitten valssaamalla. Lopulta ei siivekkeen takana enää ollut namia, vaan palkattiin 'hypyn' jälkeen. Tätä jatkettiin ja muutettiin niin, että olikin 2 hyppyä ja vaihdeltiin valsseja ja takaakiertoja ja suoria hyppyjä. Palkkauksia eri kohdista jne. 

Treenien loppuun tehtiin vielä loivaa mutkaputkea. Yola tuli putkesta läpi ilman sen suurempia houkutteluja. Karkasipa se Juhalta putkeen kertaalleen niin ettei kissaa kerennyt sanomaan. Lopulta tehtiin hypyn takaa ko. putki. Hienosti haki ja saatiinpa ihmettelyjä, miten hyvin se hakee putken siihen nähden, että nyt harjoitteli sitä kolmatta kertaa!

Treenien jälkeen ajettiin Yolan kanssa Ojankoon vielä HSKHn epiksiin käymään. Rankka ilta pienellä pennulla!

Idan kanssa käytiin eilen kääntymässä taasen eläinlääkärissä. Polvi oli nyt tällä hetkellä ainakin kasassa. Kipsi laitettiin takaisin ja seuraava tsekki 2vkon päästä. Sehän on siis jälleen kerran leikattu...

Katjalle vielä kiitos 4½kk ikäisen näytelmäkoiraposesta ;)


Maybe it's time to change my mind in english and try to write little summary here :D
We had agility on friday and again Yola was so super! We had so many things to do and train there..First we started with weave poles. We are at least now learning them by using nets around the poles. So she doesn't have any other option than doing it right from the beginning. Then we learned something like going around the jump and jumpi behind it. This is really hard to explain in english! After that we took another jump and did some jump work. Last thing we had was tunnel. This time we were bending tunnel little bit and learned that. We also connect jump to tunnel and Yola jumped first and after that went to the tunnel. She was already searching tunnel very well by herself. 

This time she didn't want to tug and play much. I think her teething is reason why not. Her molars and eye teeth are changing so I'm not so surprised. We'll wait a little bit and start play again tugging.

Ida's knee is again in cast and last check was ok. Even though it's only a week from the last surgery. Keep your thumbs up and fingers crossed for her!

2 kommenttia:

  1. Hei älähän nyt anna kunniaa kuvan ottamisesta muille - sähän sen räpsäsit ihan ite omin kätösin :D Mä vaan seisotin pomppukamelia paikoillaan. Mulla on lisääkin kivoja kuveja, siirtelen ne kohta nettiin :)

    VastaaPoista
  2. ainii, sun jalathan ne siellä takana on eikä mun :D kiitos seisottamisesta enivei ;)

    VastaaPoista