7.6.2012

treeniä treeniä

Vihdoinkin kennelyskän tapainen köhä karanteeniaikoineen on ohitse ja Yolan kanssa on päästy takaisin tosi toimiin :) Maanantaina Juhan treeneissä oli harvaisen vaikea radan pätkä ja Yolan kanssa selvittiin kokonaiset 5 ensimmäistä estettä siitä! ..ja niitäkään ei kerralla :D Mutta jotain positiivista, pujottelu alkaa nyt sujumaan ja Yola pujottelee äärettömän hienosti. Se on itse muuttanut rytmin ja selvästi nopeutunut.

Tänään käytiin pitkästä aikaa jälkimetsässä ja jäljellä oli 3 (vaiko 4?) kulmaa. Osa kulmista oli merkattu nameilla ja osassa oli heti kulman jälkeen palkka. Yola oli ensimmäiseen purkkiin asti täysin ilmavainulla liikkeellä, vaikka jäljen alussakin oli pätkä nameja. Purkin jälkeen nokka laskeutui maahan ja homma alkoi pelittämään. Toinen kulma oli liian vaikea, ennemmin terävä kuin suora, ja Yola oikaisi kulman ihan suoraan purkille. Kolmas kulma oli namitettu ja sen Yola otti tosi hyvin. Neljännessä oli taasen purkki heti kulman jälkeen suoralla ja se meni vähän pyörimiseksi, samoin viimeinen purkki ja jäljen loppu. Yola ottaa aika voimakkaasti hajun näköjään purkeista ja alkaa pyörimään. Täytynee ruveta miettimään noita palkkauksia. Ja millähän sinne jäljelle saisi ne pirun kepit mukaan?

Jälkitreeneistä jatkettiin vielä Niinun oppiin agiliitelemään. Tänään meillä olikin tekniikkapäivä, eikä tehty rataa laisinkaan. Tykkäsin kyllä kovin ja oli oikein hyödyllistä! Eli käytiin eri tekniikoita läpi (ennakoiva valssi, pakkovalssi, niisto, viskileikkaus, takaaleikkaus, takaakierto-päällejuoksu) ensin teoriassa ja sitten koiran kanssa molemmat puolet treenaten. Niinu katsoi päältä ja kommentoi, että mikä ei toimi ja miten korjata. Lisäksi vielä käytiin läpi tilanteita, milloin mitäkin ohjauskuviota radalla voisi käyttää. Yolalle ihan äärettömän hyvä malttitreeni samalla, vähän sai olla sen kanssa varpaillaan ettei se sinkoa kurmottamaan muita treeniä tekeviä koiria. Yllättävän hyvin se kyllä malttoi keskittyä, tosin olisi varmaan keskittynyt paljon paremmin ellei allekirjoittanut olisi ollut niin 'varpaillaan' :D

Tiistaina käytiin putteliinin kanssa vähän maastoköpöttelemässä ja tässäpä vielä vähän tunnelmia siltä reissulta :) (pahoittelut kännykkälaadusta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti