31.12.2012

Tokoa

Ennen Joulua ehdittiin käydä kerta vielä Jessican opissa tokotreeneissä Sipoossa. Olipahan valtavan hauskaa taasen. Tässä tämän hetkinen tilanne:

  • SEURAAMINEN: Ihan ok, paikka pysyi hyvin sekä kävelyssä että juoksussa. Käännökset ok, yhden täyskäännöksen istui.
  • JÄÄVÄT: Jäävissä ajatuksena kulkea koiran ohitse oikeata puolta ja tämä meinasi tuottaa himpan hankaluuksia. Maahanmenoissa meni nopeasti maahan, mutta palatessa lähti perään, kun menin ohitse. Etupalkalla toimi hyvin ja pysyi maassa. Seisomisessa kääntyi perään kun menin ohitse oikealta puolelta etupalkasta huolimatta. Vasemmalta ohittaessa tämä oli ok :D Kotona seisomista treenattu niin että olen ohittanut sen vasemmalta.
  • HYPPY: Pilkottiin AVOn hyppy osiin. Ensin targetilla oikea paikka, Yola kääntyy nyt esteen tolpan ympäri ja vähän takaisin päin. Targetin luo istu ja palkka sinne. Erikseen paluu, niin että Yola valmiina istumassa esteen toisella puolen ja kutsutaan sivulle siitä. En usko, että kovin paljon tarvitsee toistoja ennen kuin keksii idean.
  • RUUTU: Lähtee hyvin ruutuun, ei ollut targetia. Jessica palkkasi sivusta heittämällä pallon. Yola hienosti ennakoi palkkauksen ja kääntyy ruudussa katsomaan Jessicaa.
  • NOUDOT (puu/metalli): Palauttaessa ravaa takaisin, näihin voisi hakea vauhtia lelulla tai isolla namilla, jonka heittää Yolalle kun se tulee takaisin päin. Lelun kanssa tosin Yola lähti lelun perään kapula edelleen suussa eikä vaihtanut sitä leluun :P Metalli nostaa ja tuo kivasti. Puun osalta pureminen rauhoittunut paljon joten pito-treenit tuottanut tulosta. Nyt pitäisi tästä päästä eteenpäin. Kokeillaan tehdä nostoja eli Y muutaman metrin päähän istumaan, kapula metrin päähän itsestä ja kutsutaan koira. *naks* heti kun nostaa ja suu pysyy rauhallisena, pikkuhiljaa aikaa lisää.
  • LUOKSETULO: Pysäytykset aiheena, otettiin sekä maahan että seiso. Apuna käsimerkki, tästä pois. Tosin toimii aika kivasti ilman käsiapuakin. Jos vauhtia liikaa, ei pysty pysähtymään niille jalan sijoille, kun käsky tulee, mutta tekee kuitenkin töitä sen eteen. Tehtävä myös loppuosaa, koira istumaan/maahan ja siitä kutsutaan luokse. Palkkaa myös sivusta apuohjaajalta.
  • KAUKOT: Kaiken kaikkiaan ihan hyvällä mallilla. Maahan-istu-maahan -vaihdot toimivat kisaetäisyydeltä. Maahan-seiso -vaihto parantunut, matkaa lisää. Seiso-maahan -vaihtoon apuja, jotta oppii tekniikan, nyt tulee liikkumista. Tätä ei olla kovin paljon tehty, keskitytty enemmän maahan-seiso. Istu-seiso ihan ok, toisin päin tulee takapää eteenpäin etujalkojen pysyessä paikoillaan -> opetetaan istuminen peruuttamisen kautta.
  • PAIKKAMAKUU: Yhden treenin aikana itse useaan kertaan lyhyitä piilossa käyntejä, pikkuhiljaa aikaa lisää. Kerran alussa nousi ylös, kun palasin piilosta takaisin, muutoin pysyi hyvin paikoillaan. Täytyy muistaa tässä vaiheessa käskyttää uudelleen, kun lähtee itse piiloon. Vapautuksen jälkeen kävi tarkistamassa piilon :D


Tämän treenin jälkeen joudettiin vielä HSKH:n treenitkin käydä vielä ennen Orimattilaan lähtöä ja sekin oli hyvä treeni :) Tehtiin kaukoja, joissa Sanna teki häiriötä (rapisteli namipussia koiran takana). Yola ensimmäisellä kerralla lähti perään, toisella katsoi Sannaa, mutta palkattiin heti kun palautti kontaktin. Kolmannella kerralla käsky maahan, jonka teki oikein, vaikka katsoikin Sannaa. Seuraamisessa tehtiin liikkurin häiriöitä eli lähdettiin liikkeelle kesken liikkurin puheen tai vaihtoehtoisesti ei tehty mitään vaikka liikkuri käskyttikin 'liikkeelle, mars!' Ensimmäisessä ei ollut mitään ongelmaa Yolalla, jälkimmäisellä meinasi lähteä liikkeelle -> treenattava jälkimmäistä. Paikkamakuu tehtiin 3min pituisena, joista viimeiseksi 15sek menin piiloon. Yola nousi ylös 2min 10sek kohdalla (osaa laskea 2min?), muutoin hyvä. Piilon kanssa ei ongelmaa. Kävi jälleen tarkistamassa sen liikkeen loputtua.

Tästä on hyvä jatkaa! :)     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti