14.12.2013

agility- ja paimennuskuulumisia

Ahkerasti ollaan käyty kolmosissa kisailemassa vaihtelevalla menestyksellä.. tai ihan suomeksi
sanottuna huonolla menestyksellä tuloksellisesti :P HYLlyjä on siis keräilty komea rivi, mutta myös 20+ vp ratoja on tehty yliajalla jne. Toisaalta radoissa on ollut paljon hyvää, esimerkkinä kontaktit jotka tuntuvat toimivan myös kisatilanteessa :)


Viime viikonlopulta on Porsk:n järjestämien kisojen kisaradat videollakin. Hyppäri oli jotain aivan kamalaa Yolan kanssa, mutta etenkin viimeinen rata tuntui jo varsin hyvältä. Keinun jälkeisen elämän olin tutustunut toisin mitä huomasin radalla tekeväni ja näin ollen putkelta kielto, kun oli allekirjoittaneella esteet himpan hukassa :P

Itsenäisyyspäivän tietämillä ehdittiin pitkästä aikaa myös lampaita katsomaan. Yola oli siellä oikein mukava :) Takana oli pidempi tauko joten vähän oli pelkoa persauksissa jotta noinkohan joudutaan alusta ruveta hommia tekemään, mutta hyvinhän nti Harmaa homman muisti. Toisella kerralla tehtiin ihan loppuun pieni suunta treenikin ja Yola lähti tosi hienosti kiertämään toiseen suuntaan. Itse jäin turhan paljon tätä varmistelemaan ja olin myöhässä lampailta joten Yola meinasi ampua lampaiden persaukseen kiinni, mutta neiti yllätti ja kuunteli SEIS-käskyn eikä toteuttanut omaa hajota & hallitse -ajatustaan :P Tästä on hyvä jatkaa myös tätä lajia :)

Alkuviikko tulikin vietettyä Orimattilassa hengaten. Olipa ihanaa kun oli pikkaisen lunta maassa ja aurinkokin pilkisteli pilvien lomista. Kuvat tekstin seassa ovat kaikki maanantailta 10.12.2013. Orimattilassa ei tosiaan muuta tehty kuin lenkkeiltiin lumisessa metsässä. Sagakin suvaitsi vähän portin pieltä kauemmaksi kulkea vaikka olikin joutunut meidän kanssa jäädä kotiin porukoiden ollessa pääkaupungin humussa.


Tänään oli myöskin ohjelmassa agilitykisat Hyvinkäällä. Tuomarina oli Henri Luomala ja kivat radat oli Henri aikaiseksi saanut. Tuloksellisesti ei mitään juhlaa (3 x HYL), mutta olen varsin tyytyväinen kuitenkin. Yola oli ennen ensimmäistä rataa ihan järjettömän kuumana, oli rähisemässä (!) kaikille koirille ja muutenkin ihan lentoon lähdössä :o Radalla se kuitenkin kuunteli suht kivasti ja aina 3. viimeiselle esteelle (A, nro 17) asti oltiin tehty 0-rataa, kunnes Yola A:lta päättikin lähteä täysin päin vastaiseen suuntaan allekirjoittaneen kanssa hypylle 13 joten HYLlyhän sieltä tulla tupsahti :D Hyvä fiilis jäi, ei ollut mikään kiire ohjauksiin missään kohtaa ja kaikki toimi aika kivasti.

Toinen rata oli aika pitkälti ensimmäinen käänteisenä, mutta se ei ollutkaan enää yhtä hyvä mitä ensimmäinen. HYLlytettiin se jo aika aikaisessa vaiheessa ja tultiinkin sitten puomin kautta pois, jotta saatiin treenattua kontaktit kunnon pysäytyksellä.
Kolmantena oli vuorossa hyppäri ja tutustumisessa olin uhkarohkeana ajatellut tehdä valssin hyppyjen 8 & 9 väliin. Edeltäviä koirakoita katsellessa meinasi usko loppua ja päädyin vaihtamaan lennossa suunnitelmaksi takaaleikkauksen. Loppujen lopuksi olisin ehtinyt valssin helposti sinne vääntää (itse asiassa 9 & 10 hyppyjen väliin) ja ajatukset olikin itsellä, että mitä helv* mä täällä jo nyt teen kun koira on vasta tuolla :D Oma rintamasuunta jäi auki väärään suuntaan ja näin ollen tuuppasin Yolan putkeen, joten HYLlyhän tästäkin tuli. Muutoin tehtiinkin aika sujuvaa 0-rataa myös tällä radalla. 
Loppujen lopuksi jäi siis oikeinkin kivat fiilikset kisoista. 

Nyt sitten alkaakin joululoma! Saa nähdä vieläkö kisataan tämän vuoden puolella vai pidetäänkö vähän taukoa ja jatketaan tammikuussa. Tosin ei tässä enää ole jäljellä kuin VAUn kisat su 29.12.2013.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti