16.11.2014

6kk mittarissa ja valiokello käyntiin :)

Eilen oli hieno päivä Yolan kanssa BAT:n agilitykisoissa (tuom. Vesa Sïhvonen) Ojangossa ja tällä fiiliksellä jaksaa pitkään! Saatiin nimittäin päivän ekalta radalta valiokello käyntiin hyppysertin myötä :)

Tosiaan ensimmäisenä kisattiin hyppyrata ja meidän vuoro oli vasta kolmanneksi viimeisenä. Kaikessa rauhassa katselin muiden ratoja ja ajoissa lähdin Yolaa hakemaan autosta. Hengailtiin ulkona sen kanssa ja päätin sitten käydä kysymässä mikä tilanne on, kun kuulutuksista ei oikein pysynyt kärryillä. Selvisi siinä sitten että radalla olevan koirakon jälkeen oli enää yksi koirakko ennen meitä! Onneksi Anne-Maria oli siinä lähtöalueen vieressä ja tyrkkäsinkin Yolan hihnan sen käteen toteamalla 'pidä tota!' :D Äkkiä takkia pois päältä ja kaulahuivia kaulasta jne ja kerettiin kuin kerettiinkin ajoissa radalle..

Ei tarvinnut kamalasti miettiä radalle lähtiessä että mitenkäs tämä nyt menikään ja mitä piti tehdä, vaan sinne mentiin ja tehtiin niin kuin oli suunniteltu. Kannatti, sillä tuloksena oli 0vp, -9,21, sij. 3/53 ja tosiaan vielä päälle hyppyserti! Ehkä tätä valmistautumista kannattaa ruveta käyttämään useamminkin ;) Radalla oltiin kovassa seurassa sillä mm. Suoknuutin Jaakko taisi olla 5 koiran kanssa kisaamassa, Elina & Omie, Anna & Gaia, Pasi & Wiu jne olivat myöskin kisaamassa.



Radasta jäi tosi hyvä fiilis, tehtiin oikeasti sellaista kisarataa ja se sujui. Yhden hypyn Yola hyppäsi vähän väärään suuntaan ja siihen paloi aikaa varmaan useampi sekuntti, tästä huolimatta etenemä oli 4,91m/s. Molemmat agiradat hyllytettiin, ekalla radalla tein ohjaukseen muutoksen, mutta yllättäen tämä ei nyt tutustumatta oikein toiminut. Tokalla säädettiin myös jotain lähes yhtä nerokasta. Kontaktitreenien kannalta oli agiradat hyvät ja muutenkin niissä oli paljon hyvää, ennen kaikkea itse uskalsin ja muistin liikkua kunnolla enkä hissutellut.
Hyllyt ja ylimääräiset kaarteet ei nyt juuri kamalasti haittaa :)


Yengallakin tulla tupsahti mittariin perjantaina ikää jo (?) 6kk :) Se on ahkerasti ollut Niinun treeneissä mukana agiliitelemässä ja on aika pätevä aksakoiran alku. Hirmu fiksusti se treeneissä ja tuolla muualla käyttäytyy. Kaiken riiviöitsemisen jättää siis kotiin... Ja sitä riiviöitsemistähän riittää! Alla vielä video Yengan toissa viikon Niinun treeneistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti