18.1.2016

Yengan näyttelyissä

Yengan näyttelyura alkoi ja päättyi eilen Lahdessa ryhmänäyttelyssä, kun käytiin hakemassa sille H tulokseksi nuorten luokasta. Tuomarina koitoksessa oli Paavo Mattila.
Yllättävän hyvin pikku-ukko malttoi käyttäytyä, vaikkei treeniä tullut oikeastaan laisinkaan ennen näyttelyä. Kerran taidettiin kotona harjoitella seisomista ja Linda kertaalleen sen kanssa pihalla juoksenteli vähän ympyrää.

Muutenkin valmistautuminen oli aika kevyt, turkille vähän näytettiin harjaa ja se siitä :D Kehä oli onnettoman pieni joten liikettä oli ainakin allekirjoittaneen hyvin vaikea saada siellä esille. Parin askeleen jälkeen olit jo toisessa päässä ja matot kulki vaan kehän reunoilla ja keskellä. Arvostelu oli kuitenkin ihan mukava:

'Hyvän tyyppinen nuori uros. Kevyt piirteinen pää. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä ylälinja. Turhan korkea häntä. Raajaluusto voisi olla vankempaa. Karvapeite ei parhaimmillaan. Miellyttävä luonne. Töpöttävät liikkeet. NUO H'

Tästä näyttelykulttuurista ja siitä minkälaiseksi nämä näyttelytähdet ovat ajan saatossa muokkautuneet, voisi kirjoitella vaikka kuinka ja pitkät pätkät. En tiedä millä tavalla ne mörssärit kykenisivät sillä turkilla tehdä koko päivän töitä tilalla elikoita paimentaen. En tiedä miten ne myöskään vastaavat enää rotumääritelmän yleiskuvaustakaan. Tämä ei valitettavasti koske ainoastaan ausseja vaan ihan yhtälailla monia muitakin rotuja :( 

Väsynyt näyttelytähti :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti