22.1.2013

Jessican luona tokoilemassa

Käytiin eilen taasen Jessican luona Sipoossa tsekkaamassa tokon osalta tilanteen missä mennään. Varsin hauskaa oli jälleen ja Yola oli varsin pätevä. Palkaksi olin Murren Murkinasta käynyt hakemassa aiemmin broilerin sydäntä ja kivipiiraa. Hyvin nuo herkut neidille kelpasi, jopa niinkin hyvin, ettei se meinannut kyetä edes keskittymään. Vähän etukäteen pelkäsin, että noinkohan sille lelu kelpaa kun tuollaiset herkut on mukana, mutta hyvin se pallon peräänkin lähti ja riepotteli sitä :)

Mutta itse treeniin ja mitä kaikkea tuli ilmi. 

NOUTO: 
Noudot ylipäätään on mennyt kovasti eteenpäin, Yola melkein jo osaa palauttaa perusasentoon kapulan. Hienoa! Se lähtee hyvin kapulalle, mutta tykkää ravata takaisin päin. Tähän täytyy siis kiinnittää huomiota -> ei usein perusasentoon/loppuluovutukseen, vaan lelu/namipalkka taakse ja vauhtia sitä kautta. Erikseen treenattava lyhyeltä matkalta loppuosaa.

JÄÄVÄT:
Seisominen/maahan meno hyvät ja pysyy paikoillaan, kun itse jatkaa matkaa eteenpäin. Tosin maahan menoa täytyy vahvistaa, tarjoaa hyvin mielellään seisomista. Maahan menossa kellahti kyljelleen ensimmäisellä kerralla, kun tehtiin liikettä kokonaisena. Seisomisessa taasen oli ihan ässän (S:n) muotoisena pieni harmaa, kun piti seurata mihin itse kuljen :D Mutta pysyi paikoillaan! Tehtiin tähän harjoitusta niin että Yola jäi maahan/seisomaan ja itse otin muutaman askeleen taakse, palasin sen sivulle, kiersin toiselle sivulle ja taakse. Jos meinasi liikkua, tästä huomautus. Tarkoitus siis ei ole heti ensimmäisellä kerralla päästä koiran taakse, vaan lähinnä totuttaa sitä siihen, että vaikka mie pyörisin siinä ympärillä, ei tarvitse lähteä heti perään tai heittää katolleen. Näiden jälkeen otettiin kokonaisena liikkeenä vielä molemmat AVOn jäävät ja ne oli hyvät :)

MERKKI/RUUTU:
Tehtiin ensin VOI-ruutua, Jessica vei pallon valmiiksi ruutuun. Ensimmäisellä kerralla hieman haki, mutta löysi perille asti. Ennen toista kertaa siirrettiin merkit pois Yolan reitiltä. Joten Yola kurvasi katsomaan mitä vietiin pois matkalla ruutuun, mutta meni kuitenkin perille asti. Sitten otettiin merkki mukaan, pallo edelleen valmiina ruudussa. Kävin näyttämässä Yolalle merkin ennen ensimmäistä lähetystä. Haki hyvin merkin taakse ja palkka sinne. Tästä lähetys eteenpäin, tarjosi maahan menoa, mutta toisella käskyllä löysi suunnan ruutuun. Toisella kerralla katseli ruutuun, kun Jessica vei pallon sinne joten jouduin käydä näyttämässä merkin, kun focus oli täysin ruutuun. Tämän jälkeen meni hyvin.
Lisäksi otettiin vielä ruudusta seuraaminen uutena juttuna. Tämä oli vaikea, Yola lähti käskystä vauhdikkaasti liikkeelle, mutta ei löytänyt paikkaa. Tosin käännyin ruudulle tultaessa oikealle joten suunta oli vaikeampi, mitä olisi ollut vasemmalle lähteä. Täytyy näissä siis palkalla näyttää oikea paikka ja mitä halutaan.

HYPPY/HYPPYNOUTO:
AVOn hyppykin näyttää olevan hyvällä mallilla, tosin paluu hypyssä vielä töitä. Tuppaa kiertää esteen eikä hypätä yli. Lähtee viereltä hyvin hyppäämään ja istuu hyvin, ei enää kierrä esteen sivulle vaan jää aika hyvin suoraan taakse. Paluu hypyn tosiaan mieluusti kiertää. Kesken kaiken tajusin, että agissa käytössä on 'tule' -käsky lähdössä eli kun hyppää mua kohti. Voisikohan se toimia myös tuolla, ainakin alkuun? Täytyy testata ja funtsia.
Otettiin myös hyppynoudon alkua. Täytyy olla tarkkana, että kapula jäisi suoraan esteen taakse. Paluuhyppyyn houkuttelu. Ei voi houkutella namilla, muuten kapula tippuu suusta samantien ja esteen yli tulee ainoastaan koira :P Muutoin toimi hyvin.

SEURAAMINEN:
Seuraamisessa alkuun edisti ja myös pysähtymisen perusasento oli aivan liian edessä. Muutama kerta yritettiin ilman apua, mutta lopulta jouduin palkalla hakemaan oikean paikan. Muutenkin alkuun painoi aika paljon. Kun päästiin alkuun, oli taasen ihan hyvää seuraamista. Tehtiin juoksupätkät, samoin hidas kävely, sivuaskeleet molempiin suuntiin ja taakse. Sivuaskeleet oikealle hyvät, vasemmalle lakoaa alta kauas pois, samoin peruuttamisessa. Peruuttamisessa olen kertaalleen astunut hännän päälle joten ihmekös tuo, että 'vähän' väistää :P Sekä vasemmalle sivuaskeleissa ja peruuttamisessa muutetaan aloitus oikealle jalalle. Nyt alkuun nami-apu, jotta saa sen pidettyä suht oikeassa paikassa.

LUOKSETULO:
Tehtiin pysäyksistä ainoastaan seisominen tällä kertaa. Ensimmäisellä kerralla liike kokonaisuutena. Lähti perään muutaman askeleen jälkeen eli tähän täytyy kiinnittää huomiota. Itse luoksetulossa vauhti oli oikein hyvä ja pysähdys myös hyvä, tässä ei ollut apuja mukana. Jatkettiin siitä loppuun, mutta se ei enää toiminutkaan. Liekö syynä kenties se, ettei tätä olla tehty varmaan kertaakaan :D Lähti kyllä tulemaan luokse, mutta hitaasti ja odotti uutta käskyä. Täytyy siis pysäyksen jälkeen treenata vauhtia ja sitä loppua vähän enemmän. Myöhemmissä luoksareissa tarjosi istumisen, jota ei ole aiemmin ikinä tehnyt!?

KAUKOT:
Kaukot oli aivan totaalisen hukassa. En tiedä alkoiko Yola väsymään vai oliko herkut niin hyviä, ettei oikein maltti riittänyt. Lopulta saatiin muutama kohtuullisen hyvä vaihto maahan/istu niin että Yolan molemmin puolin oli namit muutaman metrin päässä. Näistä vapautus hyvin nopeasti nameille. Näitä oli vielä kotona pakko testata illalla myöhemmin, että onko se täysin unohtanut koko jutun. Vähän se seisomista tarjosi, joka väliin sanoi tai näytti ihan mitä tahansa. Täytynee hetki keskittyä pelkästään maahan/istu/maahan -vaihtoihin ettei se AVOn kokeessa rupea sitä seisomista tarjoamaan :P

Yola oli taasen oikein pätevä ja kovasti mennyt eteenpäin. Siitä näkee tuolla treeneissä ihan todella hyvin, miten se koittaa keksiä mitä siltä halutaan. Raukalla kulmat ihan kurtussa, kun täytyy kovasti pohtia. AVOn liikkeet alkavat olla aika hyvällä mallilla, pientä viilausta vähän siellä sun täällä, mutta ihan hyvältä vaikuttaa. Suurin ongelma lienee tällä hetkellä paikkamakuu, mutta ei sekään varsinaisesti ongelma enää.                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti