12.1.2013

tehotreeniä :)

Joululomalta ollaan palailtu takaisin treenielämään. Agilityissä oli parilla ensimmäisellä treenikerralla kierrokset kaakossa ja homma meinasi lähteä lapasesta. Sittemmin olemme palautuneet normaaliin menoon ja jutut toimii edelleen aikasta kivasti :)

Perjantaina oli syksyllä alkaneen tokokurssin viimeinen kerta ja Sanna olikin tehnyt temppuradan viimeisen kerran kunniaksi. Tämä oli oikein hauska treeni ja vaikka Yola meinasi enemmän keskittyä alustan siivoamiseen. Hallilla oli siis kentän pohja täynnä jonkun toisen kylvämiä nameja >:I Yola teki ensimmäistä kertaa merkiltä ruutuun lähetyksen. Merkille se meni hyvin, ruudussa oli target auttamassa ja sinnehän se lähtikin todella hyvällä vauhdilla ja suoraan. Hypyn kanssa sen sijaan oli enempi vähempi ongelmia, kun eräs niiden namien perässä olisi vaan mennyt... Lisäksi saatiin oikein kivoja noutojakin tehtyä Yolan kanssa :)

Tänään oli ohjelmassa lammastusta pitkästä aikaa. Oman polven reistaillessa jätettiin poispäin ajot nyt kokonaan pois ja työskenneltiin vain pyöröaitauksessa. Ensin suuntia, mutta muutettiin treeniä nopeasti ja alettiin kontrollitreeniä tekemään. Eli puolikkaita kaaria, jonne pysäytys. Lisäksi tehtiin muutamat parin askeleen ajot, joihin tuli pysäytys melkeinpä siis samantien. Tämä treeni oli hyvä, alkoi tuntumaan siltä, että koira ehkä pysyy näpeissä ja itse ehtii kasata pakan ennenkö se kerkee edes ruveta leviämään. Tykkään kovasti siitä, että aika hyvin Yolan pysähtymiseen pystyy luottamaan. Hyvin se pitää katseen laumassa odottaessa, vaikka itse liikunkin aitauksessa lampaiden taakse tai eteen tai mihin milloinkin. Oikein hyvä ja mukava aloitus vuodelle tämä lammastus :)

Olin vielä reipas ja ajoin Sporttikoirahallille tekemään lyhyet tokotreenit Yolan kanssa. Ohjelmassa oli AVO-hyppy, jäävät, merkki ja siitä ruutuun lähetys. Lisäksi tehtiin parit noudot sekä vauhti luoksetulot. Hyppy alkoi toimimaan ihan kivasti jo, samoin merkki ja ruutuun lähetys. Jäävissä meinaa kääntyä perään, vaikka onkin etupalkka. Noudot ok ja samoin luoksari. 

* * * * *

Year has started and also our training in agility :) First couple times was quite awful, she was so eager to work. She barked a lot and what she wanted. Now she has already calmed and she is back normal :)

Yesterday we were training obedience and it was quite fun :) In the hall was much someones treats so Yola was more interested of them than working. Though we made few quite nice tricks and couple new ones too :) We trained today little bit too and made good progress. Not yet ready for trial but going forward all the time. Maybe february or march?

Today we were also herding. My knee is little bit broken, don't know yet what's wrong and it disturbed little. Though we had good time and tried new things which worked well.

So year has started and I'm really happy how it has happened :) Although my knee is little bit bad thing but hopefully nothing what needs surgery...     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti