9.2.2011

Ensimmäiset päivät Suomessa / First days in Finland

Yola on ollut ilahduttamassa meitä nyt reilun pari päivää. Kaikki on lähtenyt sujumaan hirvittävän hienosti. Yöt on nukuttu melkein kokonaan eikä vinkumisia ole kuultu laisinkaan. Tosin tuossa 5 aikoihin näyttäisi olevan pieni leikkituokio ennen kuin unia maltetaan jatkaa. Sen jälkeen nukutaankin parisen tuntia vielä ja sitten on neiti saanut unta riittävästi.

Ulkona on ollut kovasti ihmettelemistä: kylmää, liukasta ja lunta! Niidenkin osalta on mennyt kaikki hyvin. Lumessa on kiva peuhata, sitä voi syödä ja kiipeillä lumikasojen päälle. 

Eläinlääkärissäkin olemme jo kerenneet käydä. Idan polvi leikattiin jälleen kerran maanantaina ja Yola oli mukana reissussa. Samalla tehtiin ell-tarkastus vakuutusta varten ja etenkin polvet syynättiin läpi hyvinkin tarkkaan :D Puhtaat paperit likka sai ja nyt odotellaan postilaatikosta vakuutuspapereita.

Idan polvi tosiaan operoitiin maanantaina 6. kerran. Jalka on nyt kipsattuna jottei polvi pääse liikkumaan yhtään. Antibiootiksi se sai heti alkuun hyvinkin stydit lääkkeet, joten toivotaan tulehduksen pysyvän poissa. Perjantaina mennään kontrolliin, joten toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

Yolan kanssa ollaan jatkettu naksuttamista ja työn alla tällä hetkellä maahan meno sekä nose touch -kontakteja on aloiteltu. Hauska seurata ja nähdä miten nopeasti se keksii idean. Siitä tulee vielä hyvä koira :)

* * * * * * * * 

Yola has been now couple days in Finland and in her new home. Everything has went really well and she is sleeping very well also. About 5am she is playing a while and after that continues sleeping. 

Everything has went ok with Ida also. Even though Ida is little bit jealous, but still wants to also play. So I'm not worried about that. Hopefully Ida's knee is going to be ok really soon and is able to play with Yola.

We have also continued clicker training and we are training now lie down and also started learning 2on-2off contacts or at least very beginning of that ;) She is doing so great and it's really nice to see how well she understands the idea and how much she wants to work.  

1 kommentti:

  1. Hi Paula,

    I love your blog and it is great to follow Yola's steps in Finland. :)
    I wondered, how do you start the 2on2off training with Yola? I clickered Zoom with her hind legs on a pillow, but not sure if that will translate easily to an agility obstacle later on...

    hugs,
    Noelle

    VastaaPoista