5.10.2014

Juoksukoulu -osa1

Meidän seuran agilityn tehis-ryhmä järjestää tälle syksylle juoksukoulun. Tehisporukasta ei löytynyt riittävästi osallistujia kurssille, joten sinne pystyi hakemaan mukaan myös muut. Kävi hyvä tuuri, kun pääsin itsekin sinne mukaan ja eilen illalla olikin ensimmäinen treenikerta :)

Juoksukoulun ajatus on kehittää nimenomaan agilityssa tarvittavia ominaisuuksia eli lähtönopeuksia, vauhtikestävyyttä ja maitohappojen sietokykä parantaa. Eli ei niinkään keskittyä lenkkijuoksemiseen, mikä on hyvä koska inhoan lenkkijuoksemista, voiko olla tylsempää ja typerämpää :D
 
Alkuun tehtiin 15-20min lämmittely ja sen perään tehtiin erilaisia spurtti-, loikka- ja kyykkyharjoituksia varmaan lähemmäs 45min. Loppuun kevyet venyttelyt ja ohjeeksi käydä illemmalla rauhallinen kävelylenkki palautteluna. Yllättävän monipuolinen treeni oli tuosta saatu eikä vaikutukset ole pelkästään jaloissa. Nyt aamulla tuntee mm. mahalihakset, pehva ja erinäiset lihakset jaloissa tehneensä eilen töitä, mutta sängystä sentään päästiin ylös :)
Koin itse treenin hyvin hyödylliseksi, siitä sai irti ideoita mitä lähteä itsekin tekemään ja treenaamaan. Ohjeistuksena oli lihaskuntotreeninä noita liikkeitä tehtävän 2-3krt/vko ja jos taas haluaa sitä nopeutta ja räjähtävyyttä parantaa, pitäisi liikkeitä tehdä 1-2krt vkossa.

Tässäpä vielä kuva merleistä tältä päivältä Nuuksion retkeltä, ei ole Yenga enää ihan pieni poika :)

5.10.2014
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti