19.4.2012

harmaita hiuksia? / grey hairs?

Vaihteeksi taas Ida aiheuttanut harmaita hiuksia. Sillä on nyt alkuvuoden aikana ollut hieman selän/takajalkojen kanssa ongelmia, ataksiaa ja lieviä halvausoireita jopa. Ensin pari päivää, jonka jälkeen palautui normaaliksi ja nyt viimeisimmät oireet alkaneet n. kuukausi sitten. Aistiin saatiin neurologille aika vasta tälle päivälle, mutta välissä kuitenkin ollaan oltu yhteydessä niin eläinlääkäreihin kuin fyssaankin. Tilanne ei missään vaiheessa onneksi mennyt niin pahaksi, että olisi tarvinut kiireellisenä lähteä Idaa viemään päivystykseen, vaikka sekin vara meillä oli Aistiin olemassa. 

Lopputulos nyt kuitenkin on se, että mitä ikinä Idalla onkaan ollut (vahvin epäily välilevy-juttuja, mutta voi olla esim. lievä selkäydininfarktikin), on levolla itsekseen parantunut ja neiti sai luvan palailla pikkuhiljaa takaisin normaaliin liikuntaan ja fyssan hoitoihin. Neuron mielestä ei ollut tarvetta tarkemmin lähteä tutkimaan syytä, koska tosiaan lepo auttanut hyvin. Toki jos tilanne uusii, mennään uudelleen tutkittavaksi.

Jos jotain positiivista (?) koko episodista, niin polvi on kunnossa! :D

* * * * * 

This time it's again Ida's turn to make some grey hairs for me. She has had some problems with her back and hind legs (mild paralysis) and today we had appointment with neurologist. Her symptoms was spinal cordinal and cause is probably problems with intervertebral discs. She has been resting and it had helped a lot. There was no need to examine her better or need to know exact cause because what ever it have been, rest has helped and she has made good recovery by herself. Of course if symptoms come back, we will have another appointment with neurologist. But now she can start to move again little bit and spend normal dog live soon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti