20.11.2012

Kapulatreeniä

Nouto - murheen kryyni: Yolan kanssa tuntuu tuo nouto olevan hyvinkin vaikea juttu. Lähtötilanne noudon kanssa oli se, että Yola ei ottanut kapulaa laisinkaan suuhun. Tai jos otti, ei ainakaan keskeltä vaan laipoista. Seuraava vaihe oli se, että Y alkoi ottaa kapulaa suuhun (kohta edelleen vaihteli) ja lähti sitten karkuun kapula suussa, minkä kintuista pääsi. Tällä hetkellä tilanne on se, että Y tuo kapulaa mulle, mutta se ei oikein malta pitää sitä suussa vaan sylkee. Lisäksi se puree ja mälvää kapulaa eli ottaa poskihampaiden väliin ja *rousk* :D Päätin siis aloittaa tehotreenin ja kokeilla vähän kaikkia konsteja ja katsoa mikä toimii..

OSA I - Päätin kokeilla Yolan kanssa sitä, että antaisin kapulan sille suuhun oikeaan kohtaan eli heti kulmureiden taakse ja pitäisin kuonosta kiinni. No arvatenkin siinä vaiheessa kun kapulan sille antoi, se oli samantien poskihampaissa ja kapula pyöri suussa kuin... Kun kapulasta yrittää ottaa kiinni, on neiti jo moneen kertaan räkässyt sen lattialle. Seuraava versio oli, että lelu oman leuan alle, josko fokus kääntyisi kapulasta vähän pois ja tilanne rauhoittuisi. Ei mainittavaa hyötyä. Pöydällä sattui olemaan namipurkki myöskin ja Yolan mielenkiinto kohdistui enempi purkkiin mitä leluun. Päätin siis kokeilla sohvalla itse istuen tarjota Yolalle kapulaa käteen ja samaan aikaan pitää kättä leuan alla. Kappaskappas, suu hieman rauhoittui ja kapulakin tuli suuhun oikeaan kohtaan. Naksulla palkkaus lyhyestä (sekuntti - pari!) pidosta ja purkista nami suuhun. Suunta oikea :)

OSA 2 - Jatkettiin samaa seuraavana päivänä eli käsi leuan alla, naksu + nami. Edelleen toimi hyvin. Nyt saatiin loppuun jo vähän 'kiskottua' kapulaa eli Yola otti kapulan nätisti suuhun juuri oikeaan kohtaan, puri tasaisesti ja vähän kiskoi sitä, irrottaa hyvin irti-käskystä. Hyvä hyvä :) Pointtina siis saada sille vähän ajatusta siitä, että vaikka otan itse kapulasta kiinni, sikapulaa ei kuulu sylkeä suusta jo ennen kuin käsi edes osuu kapulaan. Huomenna jatketaan..

OSA 3 & 4 - Edelleen ollaan jatkettu sohvalla istumista ja Yolalle kapulan syöttöä. Kohta edelleen oikea, ottaa lujaa kiinni mutta ei mälvää. Nyt kiskoo jo ihan kunnolla kapulaa kädestä.

OSA 5 - Sama homma jatkuu edelleen. Alkaa kiskomaan kapulaa heti kun ottaa sen suuhunsa. Nyt yritän lähteä rauhoittamaan sitä eli ettei sitä kapulaa tarttisi kiskoa ihan niin hirveästi. Saatiin muutama hyvä onnistuminen jossa Yola nätisti istui ja piti vaan kapulaa suussa, vaikka itse pidin kapulasta kiinni.

OSA X - Nyt en enää ole kärryillä monesko treenikerta tänään (20.11.2012) oli, mutta pitoja treenattu taasen. Olen siis yrittänyt nyt pikkuhiljaa ruveta irroittamaan otetta kapulasta tarkoituksena, että Yola edelleen pitää kapulaa suussaan nätisti. Tänään jo onnistui ihan kivasti ja saatiin onnistuneita suorituksia ja hetken pitoja niin että pidin alkuun kiinni, irrotin hetkeksi ja otin uudelleen kiinni. Kapula pysyi suussa eikä Y alkanut mälväämään/puremaan. Wuhuu! :D

OSA Y - Edelleen pitotreenit jatkuu ja edistystä tapahtuu. Nyt pystyn jo irroittamaan kapulasta, pitämään hetken irti ja ottamaan uudelleen kiinni. Lisäksi on tehty rinnalla metallin kanssa treeniä. Ajatus on vauhtinoudot tehdä metskulla ja tylsät jutut puulla. Alkuun on ollut vain vaatimuksena, että Yola ottaa sen suuhun ja pikku hiljaa kasvatettu. Viimeksi onnistuttiin siinä määrin metskun suhteen, että Yola jo kantoi metskua suussaan ihan monta askelta \o/     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti