30.12.2015

Vuosi taas takana / Again one more year is almost behind us

Kuten jo otsikkokin kertoo, eletään tässä vaiheessa jo vuoden viimeisiä päiviä ja edellisestä päivityksestä näyttääkin olevan jo ikuisuus! Kerrataan siis hieman syksyn kuulumisia.

Ehkä isoin muutos kesän jälkeen on ollut se, että muutimme koirien kanssa pois Kannelmäestä. Lomien jälkeen etuovi.com:ssa eteen tuli kivan oloinen paritalon puolikas ja sehän piti sitten ostaa pois kuleksimasta. Joten syksy on mennyt enempi vähempi pakatessa lopullisen muuton tapahtuessa marraskuun puolessa välissä. Nykyään meidät siis löytää Metsolasta ulkoilemasta :) Uudessa kodissa eloa on nyt takana n. 1½kk eikä yhtään ole kaduttanut muutto. Koiratkin tuntuu tykkäävän, aina positiivista kun on oma piha.

Muuton ja pienen rempan myötä meillä on ollut kisarintamalla aika hiljaista ja Yola on nyt viettänyt oikeastaan jo koko joulukuun taukoa. Käytin sen Itsenäisyyspäivän jälkeen fyssarilla ja selästä löytyi aika paha jumi, joka vaikuttaisi olevan traumaperäinen eli siis tod.näk punaisen prkleen aiheuttama..

Samainen punainen prkl (aka Yenga) on jatkanut ahkerasti treenailuja ja seuran vaihdon myötä päästiin sen kanssa BAT:n talenttiryhmään treenaamaan. Meitä kouluttaa siellä vuoroviikoin Taneli Ikäheimo, Petri Heinonen ja Emmi Lavikka. Oikein mukavia treenejä on ollut ja treeniporukka aika hulvaton. Lisäksi edelleen käydään AgilityAkatemialla Kivistössä Juhan koutsattavana. Yengakin marraskuun puolessa välissä tuli kisaikään ja pikkuhiljaa pitäisi kaiketikin sille ruveta kisoja katsomaan. Kontaktejahan mie en käytännössä ole vielä aloittanut opettamaan sille ollenkaan ja hypytkään ei ole ollut täydessä korkeudessa. Kepit sentään alkavat jo sujumaan, mutta näidenkin osalta tarvitaan vielä lisää kokemusta ukkelille. Kyllä se siitä!

Ennen Joulua Yenga ehti vielä käydä terveystutkimuksissa ja kuvissa kaikki näytti hyvältä, vähän kuitenkin rva Kennelliiton lausunnot mietitytti ja jännitti. Sisaruksille kun on lävähtänyt kerrassaan kummallisia tuloksia. Yengan osalta ei tarvinnut montaa päivää odotella, kun tulokset olivat jo ilmestyneet sähköpostiin: 


Kaikki siis ukkelilla hyvin ja nyt saadaan rimoja ruveta pikkuhiljaa nostamaan täyteen korkeuteen ja sitä myötä siis päästään hyppäreille sen kanssa. Ja kontaktitreenien osalta pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni. Keväälle olisi itsellä ajatus se saada kunnolla kisaamaan joten onhan tässä aikaa :D

Tuleva vuosi ei todennäköisestikään ihmeellisyyksiä tuo meidän elämään. Yolan tavoitteena olisi nyt ensin päästä kisaamaan ja sitten saada kasattua nollat ensi kesän arvokisoja varten. Puoli vuotta aikaa saada ne kasaan. Lisäksi sertijahti voi jatkua, ensimmäisestä hyppysertistä on nyt jo kulunut vuosi joten se yksi puuttuva vielä voitaisiin napata itselle. Agisertejä puuttuu kaksi joten niitäkin metsästellään tulevana vuotena.
Yengan puolestaan jos saisi ykkösistä nostettua kakkosiin ja muutenkin sitä hieman aikuisemmaksi :P

Kesälle olisi suunnitelmissa taasen pidempi reissu Pohjoiseen :) Vähän mieli tekisi nyt talvellakin lähteä siellä käymään, etenkin kun täällä etelässä ei ole ollenkaan toistaiseksi lunta. Olisi mahtavaa päästä tunturiin lumikenkäilemään ja katselemaan revontulia, niitä siellä on tälle syksylle/talvelle riittänyt!

Tässä vielä pikku-ukko joulukuulta uudessa kodissa, aika komea ukko vai mitä? :)



 * * * * * * * * 

English version coming soon... 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti