1.5.2011

agility

Perjantaina oli ohjelmassa taas pentuaksat Oreniuksella. Tällä kertaa ohjelmassa oli kontaktien aloitus. Juhan metodi on 2on-2off ja aloitus nenäkosketuksella, eli juurikin sama mitä itse olen ajatellut Yolan kanssa. Nenäkosketusta olemmekin jo aloitelleet, mutta nyt on ollut vähän taukoa sen osalta...tai ylipäätään kaiken reenaamisen? :D Lisäksi tehtiin pujottelun aloitusta eli kujan lopun lisäksi laitettiin namialusta myös pujottelun alkuun toiseen keppiväliin. Tätä kautta pystytään kulmia harjoitella ja koira oppii hakemaan keppien aloituksen kunnolla. Muuten itekseen kerettiin hieman takaakiertoja muistuttelemaan mieliin ja pari mutkaputkea otettiin myös.

Kepit pentu muisti hienosti, kerkesipä se syöksymään kujaan jo ennen kuin itse ehdin laittaa namia odottamaan kujan päähän :D Hienosti on vauhtia ja keskittyy koko ajan eteenpäin menemiseen eikä katsele sivuilleen, että missä itse tulen. Pikkuhiljaa pystyy jo itse sijoittumaan hieman eri paikkoihin Yolan pujotellessa. Kontakteissa ei ollut mitään ihmeellistä, Yola muisti hyvin nokkimisen ja tarjoili sitä itse. Takaakierrotkin muistui mieleen pienen muistuttelun jälkeen.

Lindan kanssa käytiin viikolla vähän tokoilemassa ja ulkoilemassa. Tehtiin vähän perusasentoja ja luoksetuloja. Lindan kommentit oli, että tosi hyvin tuon ikäiseksi hanskaa takaosansa ja kuulema aika pätevä pentu :D Luoksetuloissa riitti vauhtia, ainoa miinus lienee se, että neiti jysäyttää suoraan päin :D Omat sääret on aika kauniit, samoin polven..ei vissiin tartte ihan hetkeen mitään hameen tapaista päälle pistää ;) Lisäksi vähän leikitettiin Yolaa ja kun se ei nyt oikein innostunut, ruvettiin Lindan kanssa leikkimään lelulla. Tästä neiti otti vähän herneitä nenään ja kun onnistui pääsemään väliin, olikin ote aikasta hyvä ja kyllä piti ihan muristakin! Kierroksia se nappasi myös aika huolella siitä, kun Remy teki töitä ja hää joutui odottamaan nenän päässä :D Samalla reissulla Yola kävi myös ojassa pulikoimassa, huhhuijaa!

Eilen oltiin veljeni tilalla Klaukkalassa orjatyötalkoissa ja Yola oli mukana siellä. Myös Saga oli Orimattilasta otettu porukoiden mukaan. Hienosti meni kaikki Yolan ja Sagan välillä. Yolan teki mieli kovasti härkkiä Sagaa, mutta ei ilmeisesti Saga on sen verran pelottava, että pieni huulen nosto ja kulmahampaan näyttö riitti pitämään kakaran riittävän etäisyyden päässä ;) Kummasti uni maistui Yolalle illalla, kun oli päivän riehunut pitkin Lepsämän maita ja mantuja :D 

* * * * * 

On Friday we were again training agility. This time we started to do contacs with 2on-2off and nose touch method. We have already started this nose touch thing at home. So Yola was great and was already offering that.
We also did some weaving poles and this time we focused in the beginning of that. So now we have a treat at the end of the lane and also at the beginning of it. We also did some reminding about going around the jump and also tunnel which was like U. She was so great again :)

Last week we met also with Linda and did some obedience. So much to do but looking good :) Yola was also swimming at the ditch with Remy :D Yesterday she was with me my brothers new ‘ranch’ at Klaukkala. She was little bit tired at the evening after running whole day around the forest and stables and so on. Saga was also there and everything went well between girls, so nice :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti