29.10.2011

tottista / obedience

Tänään oli vuorossa tottista Luukissa ja samalla myös ammuttiin ipanoille. Laukauksia oli 3 kpl ja yhteen Yola reagoi katsomalla mistä ääni tuli, mutta muuten leikki ja taisteli hirvittävällä innolla eikä välittänyt paukuista. Hyvältä näyttää :)

Tottiksessa tehtiin edelleen/taas seuraamista ja loppuun pari eteen menoa. Seuraamisessa Yola mutkittelee aika tavalla jos on käsi (=nami) alhaalla. Kokeiltiin tänään päin vastoin toimia mitä aiemmin eli käsi ylhäällä, palkka nopeasti alas ja usein. Yolan asento säilyi tässä paljon paremmin, kuin verrattuna siihen, että käsi on alhaalla ja sitä imuttaa. Palkatessa ja käden noustessa takaisin ylös takaosa hieman aukesi, mutta Y itse korjasi sen kun käsi jäi ylös. Muutenkin asento näytti hyvältä, kaula oli suoraan ylöspäin ja paikka oikein hyvä. Lisäksi tehtiin vielä paikallaan pyörimistä, koiran tarkoitus pyöriä mukana. Yola viimeisellä yrittämällä käänsi ja korjasi takaosan todella hienosti oikeaan paikkaan, kun itse olin jo pysähtynyt enkä sille enää antanut apua siinä vaiheessa. Tällä hetkellä siis näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä :)

Eteenmenoihin otin nyt ison pallon palkaksi mikä näkyisi pidemmältäkin matkalta. Yolalla oli hirvittävä vauhti pallolle ja sen sai jo aika pitkänkin matkan päästä lähettää. Vielä ei siltä vaadita istumista tms ennen lähetystä, vaan saa lähteä palkalle heti kun käännytään takaisin ja se saa tässä tapauksessa vähän sikaillakin ja padota sitä virtaa. Tämäkin näyttää hyvältä :) Toivottavasti pallo vaan kestää tuon retuutukset :D

Agilityyn olisi toivottavasti tulossa myös uusia tuulia, mutta tästä myöhemmin kun on jotain varmaan kerrottavana...

* * * * *

We were training obedience and we also shot few times for dogs. Yola was playing really well all the time. Once she looked where that noice came from but continued playing really well. In obedience we were training following (haha, I don't know if that's real name for that) again and I think we don't develop in it at all. Today was though good day and maybe we are doing some progress. I have had treat in my hand before and with my hand lead Yola in right place to follow. She has been like a spaghetti though, whole girl weaved. Today I kept my hand up and putting it down only when I want to praise her, just opposite than earlier. It worked very well, Yola was staying straight and her neck was upward and so on. Looking good right now :)

We also train going forward, treat was a ball. She was really fast and eager to go to ball. I don't ask her yet to do any sitting or anything just going to ball and be fast. That looks also good now and hopefully ball is holding up ;) 

2 kommenttia:

  1. Jätin sulle mein blogiin haasteen ;)

    VastaaPoista
  2. Aksullekaan ei toi imuttaminen sellaisenaan sopinut. Roikkui vain namikädessä kiinni, eikä sillä ollut mitään käsitystä, mitä se oikeastaan siinä teki. Se käden häivyttäminen oli ihan työn ja tuskan takana..

    VastaaPoista