5.4.2013

Pääsiäisen agit

Tokokokeen lisäksi Pääsiäisenä tuli käytyä myös parit agikisat, sunnuntaina Hyvinkäällä 2 rataa ja Turussa maanantaina 3 rataa. Ei mennyt ihan putkeen...taaskaan!

Hyvinkäällä oli tuomaroimassa Johanna Nyberg ja ihan ok radat taisi olla hää suunnitellut. Molemmilla radoilla Yola otti keppien alusta virheet. Se on nyt vähän sitä mieltä, ettei osaa hakea pujottelua kun siihen tullaan suoraan kohti tsiljoonaa. Jälkimmäisellä radalla oli HYL jo valmiina alla joten otin kepeille tulon uudelleen parin esteen kautta. Nythän se toki osasi hienosti jarruttaa ja koota itsensä kepeille. Ensimmäiseltä radalta pois tullessa ei järjestäjät olleet tuoneet Yolan hihnaa valmiiksi maaliin ja sainkin radan jälkeen karjua pää punaisena sitä hihnaa. Tuomari oli puhaltanut jo seuraavalle lähtöluvan ja mie sitten yritän roikkua Yolan niskavilloissa ettei se lähde räyhäämään radalle toisen perään. Hieman meni tuon radan jälkeen maku, kun en saanut Yolaa palkattua vaan jouduin roikkumaan niskassa ja karjumaan pääpunaisena. Sitten vielä hihnoja kuskannut kersa rupesi jotain piruetteja suurin piirtein esittämään tuodessaan hihnaa maaliin. ÄRH!!!  
Tuloksena oli ensimmäiseltä radalta 10vp, -12,98 sij. 11./23 ja toiselta radalta tosiaan HYL.

Turussa oli 2 ensimmäistä (agi)rataa tuomaroimassa Jarmo Jämsä ja hyppärin oli kasannut Viitaniemen Heidi. Kaikki 3 oli todella kivoja ratoja :) Tällä erää Yola haki kepit todella kivasti kaikilla radoilla, mutta kontaktit ei oikein toiminut. Yola kävi ihan hullun kuumana, ei näköjään edes 2 kisapäivän putki pohjalla riitä väsyttämään sitä..tai edes vähän rauhoittamaan. Ensimmäisellä radalla taisin vähän hukata sitä selän taakse ja unohtaa katsoa missä se viipottaa joten sehän tulikin sitten yhdestä hypystä ohi. Lopussa radalla oli kiva pieni suora: takalaidasta lähdettiin mutkaputkesta keinu - pituus - hyppy - hyppy. Yola ei oikein noihin irtoa joten se jäi pyörimään kahden viimeisen hypyn väliin ja tuli vikasta ohi, kävi hihnallakin jo tässä vaiheessa. Pitänee vissiin treenata näitä :P Tuloksena yllättäen HYL :D
Toisella radalla mentiin päin vastoin eli lähdössä oli suora: hyppy - rengas - pituus - keinu - putki. Yola tuli keinulta ohi, en tiedä mitä ite jäin siihen himmailemaan. Sen tarkemmin en muista mitä tässä tapahtui, mutta tuloksena HYL.
Kolmas rata olikin hyppäri, joka oli ihan tosi kiva :) Yola tosin päätti HYLlyttää radan jo tokan esteen jälkeen, se lukitsi jonkun ihan epäloogisen hypyn jonne ei todellakaan oltu menossa ja kävi irtoamassa sinne. Muutoin rata toimi aika kivasti, yhteen kohtaan olin suunnitellut ehtiväni tekemään valssin, back up -plääninä olin tutustumisessa siihen kohtaan katsonut takaaleikkauksen. Lennossa muutinkin suunnitelman ja teinkin persjätön. Yola jäi siinä himpan selän taakse ja pääsi kiepsahtamaan väärälle puolelle, mutta muuten toimi siihen kohtaan ihan jees :) Kepeille tehtiin jonkinlainen pakko/puolivalssin välimuoto ja Yola haki ihan superisti kepeille! Tältäkin radalta siis tuloksena HYL.

Hieman alkaa nämä agiliitelyt turhauttamaan. Treeneissä tuo toimii ihan äärettömän hyvin, mutta nuo ykkösten radat on meille ihan myrkkyä! Vähän olen ajatellut ulkoistaa tuon 2 nollan ajaksi kisoissa toisaalle ja jos itse jatkaisi sitten kakkosista :P Täytyy nyt vähän funtsia..

Turun tuomisina kolmen hylsyn lisäksi oli katkennut kynsi :I Ihmettelin kun oltiin loppulenkille lähdössä, että miten tuo pitää jalkaa vähän hassusti ja varoo sitä vähän seisoessaan. Hetken päästä katsoin uudelleen niin näkyikin verta tassukarvoissa. Tarkemmin tassua tutkittua huomasinkin kynnen katkenneen. Toisesta takajalasta on siis nyt yhden kynnen alapuolelta ydin kokonaan paljaana :/ Kotihoidolla ollaan toistaiseksi pärjätty ja toivottavasti ne riittää. Taukoa tuli nyt agiliitelyihin jonkin verran, toivottavasti paranisi nopeasti!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti