29.1.2015

Aksaa, kisoja ja treenejä

Taas tovi vierähtänyt edellisestä päivityksestä ja sen jälkeen on käyty vähän treenailemassa sekä kisailemassa.

Agivuosi kisojen osalta aloitettiin Janakkalasta 18.1 Jari Suomalaisen radoilta. Jari oli tehnyt oikein kivat radat, vaikkei me Yolan kanssa juurikaan tuloksilla juhlittu :D
Ensin oli vuorossa hyppyrata, joka oli jo kivan tuntuinen. Yola kääntyi todella kivasti rytmittämällä alun 3-hypyn jälkeisen käännöksen ja muutenkin saatiin nyt kisoissa onnistumaan nuo käännökset peruskäännöksillä. Toisen putken jälkeisen hypyn (9) päällejuoksusta se tuli ohi eli siitä yksi kielto. Sitten toinen kielto saatiin hypyltä 13, kun onnistuin Yolan vekkaamaan takaakiertoon :D Tuloksena oli siis 10vp.

Toisena oli vuorossa agirata, jossa otettiin hylkäys jo An jälkeen, kun Yola päätti singota putkeen hypyn sijaan.. En tutustumisessa pitänyt A:ta ongelmana, Yola korkeintaan kääntyy näissä itseäni kohden ja tulee kontaktin sivusta pois etenkin kun tässä oma liike vielä veti sivuun, kun An alla ollutta putkea joutui väistämään. Kun sitten katsoin Yolaa, totesin sen jo An päältä lukinneen putken ja sinne sujahti, vaikka kuinka yritin kitarisoja näytellä ;) Muutoin rata meni kuten olin suunnitellutkin.

Viimeisenä oli vuorossa toinen agirata ja se oli meillä myös hylätty. Tällä radalla oli vähän enemmän kaikennäköistä säätöä. Yola A:n jälkeen lähti hienosti eteenpäin, mutta jostain syystä juuri ennen 8-hyppyä se kääntyi ihan suoraan eteeni karjumaan pää punaisena. Ihan odottamaton juttu! Rytmihän siinä katosi kokonaan ja Yola päätti sitten muutaman esteen hypättyään loikata pituuden väärin päin ja käydä pomppimassa vähän muitakin esteitä. Jatkettiin rataa kuitenkin hypyltä 13, koska halusin testata tuon kepeille viennin. Se onnistui ihan todella hienosti! Lähetin Yolan putkeen 14 ja olin itse jo melkein A:n kohdalla menossa, kun se tuli putkesta ulos, sieltä suoraan aloin käskyttämään sitä suoraan putkeen ja samalla itse pingoin eteenpäin niin paljon kun jaloista lähtee. Hienosti onnistui kepeille vienti ja ehdin itsekin jopa sinne :) Ihan loistavaa!

Yenkkis on myös käynyt agia treenailemassa sekä Niinulla että Juhalla. Se on mennyt aika kivasti eteenpäin ja on ihan eri tyyppinen ohjata jo nyt mitä Yola on. Tai ainakin opettaa se on erilainen. Yenga irtoaa tosi kivasti jo nyt tässä vaiheessa esteille ja hakee myös takaakiertoihin. Sillä on vauhtia todella hyvin, mutta se pystyy myös kääntymään tiukasti ja se käyttää takapäätä myös hyvin. Käsillä ampuminenkin on jäänyt jo vähemmälle, vaikka näitäkin vahinkoja edelleen sattuu :)

Ensi kesälle on jo lomasuunnitelmatkin tehtynä. Olen lähdössä koirien kanssa kolmeksi (!!) viikoksi Lappiin. Mökki on jo varattuna ja äitikin ilmoitti tulevansa kylään :D Kotimatkalla koukataan Tahkon kautta ja siinä se kesäloma sitten olikin :)
Vähänkö odotan malttamattomana, 3 viikkoa näissä maisemissa:









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti